Боррель – про агресію Росії: ЄС підтримає Україну в будь-якому випадку

Боррель – про агресію Росії: ЄС підтримає Україну в будь-якому випадку

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що країни Євроспільноти на тлі загрози подальшого вторгнення Російської Федерації до України приймуть сторону Києва у будь-якому випадку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє італійське видання La Repubblica.

На тлі останніх заяв про загрозу російського вторгнення ЄС координує дії країн-учасниць блоку та буде завжди готовим прийняти сторону України за такого розвитку подій зазначив Боррель в інтерв'ю виданню.

"Ми з Україною. Нехай усі задумаються про наслідки", - сказав Боррель.

Він також підкреслив, що ЄС та США мають працювати разом, щоб уникнути військового вторгнення РФ до України.

"Ми використовуємо наші дипломатичні навички, щоб змусити Москву зрозуміти, що такий крок буде серйозним порушенням міжнародного права. Крім того, я розмовляв зі своїм російським колегою Лавровим у Стокгольмі. Він заперечує будь-яку войовничу діяльність", - додав Боррель.

Як повідомлося, наразі біля кордонів України вже зосереджено близько 100 тис. російських військових.

Раніше начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що вторгнення військ РФ може відбутися у січні-лютому відразу за кількома напрямками: через ділянки східних кордонів (як контрольовані, так і не підконтрольні Києву), а також з Криму та Білорусі.

Натомість, агенція Fitch, у своєму базовому прогнозі не розглядає зростання ескалації на кордоні РФ та України як чинник, що може перерости у гарячий військовий конфлікт.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-