Туреччина готова сприяти діалогові Зеленського та Путіна - речник Ердогана

Туреччина готова сприяти діалогові Зеленського та Путіна - речник Ердогана

Укрінформ
Туреччина готова зіграти роль посередника між Україною та Росією для деескалації ситуації поблизу кордонів нашої держави.

Про це речник президента Туреччини Ібрагім Калин сказав у коментарі агентству «Анадолу».

«У нас добрі відносини і з Росією, і з Україною. Ми не схвалюємо будь-яку напруженість між цими двома країнами та намагаємося зробити свій внесок у її зниження», - зазначив він.

Речник Ердогана вказав, що Туреччина готова зіграти конструктивну роль у цій ситуації: «Наше головне завдання, звичайно, полягає в тому, щоб вони (Україна і РФ – ред.) розв'язали цю проблему між собою. Якщо вони зможуть це зробити, звичайно, це була б ідеальна ситуація. Але якщо цього не станеться, Туреччина може зіграти певну конструктивну роль, яка сприятиме зближенню сторін. Це може стати кроком до вирішення питань, бо ми маємо добрі стосунки з обома сторонами».

За словами Калина, багато західних країн не мають прямих конструктивних відносин з Росією - на відміну від Туреччини.

«Звісно, ​​це може зіграти свою роль, якщо обидві сторони будуть сприймати це позитивно. Посприявши діалогові Путіна і Зеленського, наш президент може забезпечити конструктивний крок до деескалації на цьому напрямку», - пояснив речник президента Туреччини.

Натомість, зауважив він, у разі загострення ситуації наслідки будуть відчуті для всіх.

«Ми виступаємо за те, щоб не допустити процесу, який призведе до військового конфлікту і війни. Ми завжди про це говорили, від самого початку. Відповідальність усіх сторін полягає в тому, щоб не посилювати напруженості», - сказав Калин.

Він наголосив, що Україна вже серйозно постраждала в цьому конфлікті: «На сході країни загинули тисячі людей. Тому ми готові підтримати всі кроки, щоб зменшити протистояння і напруженість. Якщо Туреччина може стати провідником та ініціатором цього процесу, наш президент із задоволенням зіграє цю роль».

Як повідомляв Укрінформ, Реджеп Тайїп Ердоган 29 листопада заявив, що Туреччина готова як посередник узяти участь у врегулюванні ситуації на сході України.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-