Україна не допустить повторення ситуації 2014 року і зможе дати гідну відсіч - Данілов

Україна не допустить повторення ситуації 2014 року і зможе дати гідну відсіч - Данілов

Укрінформ
Україна не допустить повторення ситуації 2014 року і зможе дати гідну відсіч.

Про це заялив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні Тобіасом Тибергом. Як передає Укрінформ, про це повідомляє РНБО.

"Вони тут ніколи не переможуть, їх тут ніхто не чекає. Наш народ є вільним і спроможним дати агресорові адекватну відповідь", - сказав він.

"Аналізуючи безпекову ситуацію на Сході України, О. Данілов наголосив на незмінності позиції нашої держави щодо виконання «Мінських угод»: РФ має вивести війська з тимчасово окупованих територій і повернути Україні контроль за українсько-російським кордоном", - йдеться у повідомленні.

На переконання Секретаря РНБО, накопичення РФ військ уздовж українського кордону здійснюється не лише з метою загострення ситуації в Україні. "Це питання не лише України. Для РФ завдання номер один – це дестабілізація усієї Європи, максимальне розхитування єдності ЄС", - сказав він.

За словами секретаря РНБО, ескалація російської агресії відбувається не лише у військовій площині, але й включає спроби дестабілізації в енергетичній сфері, розхитування внутрішньої ситуації через агентів впливу.

У цьому контексті Данілов відзначив, що Україна «будує свою відповідь за всіма напрямами». «Запорука перемоги – це не лише потужна військова компонента. Коли опір чинитиме все суспільство, у ворога буде нуль шансів на перемогу», - сказав секретар РНБО.

Данілов також відзначив схожість української концепції розбудови демократичної стійкості зі шведською концепцією всеосяжної оброни (total defense), наголосивши на важливості єдності та активізації зусиль демократичної світової спільноти щодо недопущення подальшої ескалації російської агресії.

Своєю чергою, пан Посол запевнив, що Швеція й надалі підтримуватиме Україну в її боротьбі за відновлення територіальної цілісності та суверенітету на тимчасово окупованих територіях. Пан Тиберг також висловив готовність надалі надавати всебічну підтримку нашій державі та розширювати двостороннє співробітництво.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО України Олексій Данілов висловив думку, що закон про основи національного спротиву, який вводиться в дію з 1 січня 2022 року, є одним із фундаментальних запобіжників в умовах ескалації російської гібридної агресії і ключовим для розбудови цілісної системи територіальної оборони України з огляду на актуальні загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-