У Туреччині знову заговорили про бажання бути посередником між Україною і РФ

У Туреччині знову заговорили про бажання бути посередником між Україною і РФ

Укрінформ
Від можливої збройної інтервенції Росії в Україні програють усі країни регіону, тому необхідні переговори між сторонами, в яких Туреччина могла б бути посередником.

Про це заявив спікер Великих національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп під час візиту до Польщі в ефірі телеканалу TVP.INFO, передає Укрінформ.

“На нашу думку, це було б поразкою для кожної країни, на яку впливатиме такого роду інтервенція. Україна не є членом НАТО, але вона на кордоні Альянсу. З погляду перспективи, є ризик, що таке втручання, конфлікт не зупиниться на цьому кордоні, а пошириться далі. Тоді це зашкодить кожному”, - підкреслив Шентоп.

Він наголосив, що загострення російсько-українського протистояння було б великою помилкою, яка спровокувала б чергову кризу безпеки в регіоні.

“Тому ми повинні не за допомогою зброї та військових операцій, а завдяки розмовам, порозумінню і переговорам сідати і вирішувати такі потенційні кризи”, - наголосив Шентоп.

За словами спікера турецького парламенту, для збереження миру у світі потрібно, щоб усі країни висловлювали свою думку з цього приводу.

“Тиша тут не допоможе”, - підкреслив Шентоп.

За його словами, Туреччина могла б бути медіатором у таких питаннях.

Як повідомляв Укрінформ, президент Реджеп Таїп Ердоган 29 листопада заявив, що Туреччина готова взяти участь у врегулюванні ситуації на сході України як посередник.

Проте у міністерстві закордонних справ РФ відкинули пропозицію про посередницьку роль Анкари. Водночас прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що президенти РФ та Туреччини можуть провести телефонну розмову 3 грудня, під час якої може бути порушена тема України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-