У бюджеті-2022 на Кабмін та підпорядковані структури заклали 4,9 мільярда

У бюджеті-2022 на Кабмін та підпорядковані структури заклали 4,9 мільярда

Укрінформ
У Державному бюджеті на 2022 рік закладено 4,9 млрд грн на діяльність Кабінету Міністрів та підпорядкованих йому структур.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"Державним бюджетом на 2022 рік передбачається фінансування не лише на забезпечення діяльності Кабінету Міністрів України та його Секретаріату. До бюджету у сумі 4,9 мільярда гривень входить фінансування інших структур, які входять до сфери управління Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ, а також які підпорядковуються безпосередньо Кабміну", - сказав Немчінов.

Він зауважив, що кошти скерують також на такі установи, як Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, Національну раду України з питань розвитку науки і технологій, Державну службу статистики України, Державне агентство України з питань кіно тощо.

Відповідаючи на запитання щодо збільшення суми у проєкті Державного бюджету між першим та другим читанням від 2,7 млрд грн до 4,9 млрд грн, Немчінов зауважив, що у першому читанні не було закладено фінансування Державного агентства України з питань кіно. Перед другим читанням ця структура перейшла в підпорядкування КМУ. Крім цього, було збільшено фінансування на статистичні спостереження, які вкрай необхідні для якісної підготовки до проведення перепису населення, який планується на лютий 2023 року.

"Отже, збільшення бюджету відбулося саме за рахунок фінансування програм установ, які входять до сфери управління Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ, а також які підпорядковуються безпосередньо Кабміну", - резюмував Немчінов.

Згідно з додатком до Державного бюджету на 2021 рік, на забезпечення господарсько-фінансового департаменту діяльності Кабміну було закладено 2,5 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня Верховна Рада ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-