Завтра планується брифінг за результатами засідання ТСК у справі «вагнерівців» - Безугла

Завтра планується брифінг за результатами засідання ТСК у справі «вагнерівців» - Безугла

Укрінформ
У п‘ятницю о 19:00 планується брифінг за результатами засідання ТСК з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб, що могли сприяти порушенню суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України.

Про це голова ТСК, народний депутат від «Слуги народу» Мар‘яна Безугла повідомила в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Засідання буде о 14:00, а брифінг о 19:00. Ми спробували спочатку проводити засідання у відкритому режимі, але в силу специфіки нашої тимчасової слідчої комісії, що дуже багато документів таємні і цілком таємні, ми змушені їх проводити в закритому режимі. Отже, спочатку буде засідання в закритому форматі, а далі вже брифінг, на якому ми поспілкуємося з журналістами», – сказала Безугла.

Вона уточнила, що у зв‘язку з тим, що Верховна Рада продовжила діяльність ТСК ще на шість місяців, нині напрацьовується план подальшої роботи. «Це питання боїв за Іловайськ, Дебальцеве, Мінські домовленості, а також можливі переговори вищих посадових осіб із представниками країни-агресора, зокрема, це стосується пана Віктора Медведчука», – зазначила Безугла.

Окрім цього, за її словами, ТСК має намір працювати над алгоритмом передачі бази даних російських найманців в різні міжнародні інституції, зокрема, в Інтерпол. Очільниця комісії зауважила, що це стосується не лише справи російської приватної військової компанії Вагнера, а й інших учасників бойових дій на сході України з боку Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада Безугла поінформувала, що ТСК з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України і становити загрозу національній безпеці не вдалося встановити, хто з українських посадовців ухвалив рішення про відтермінування проведення спецоперації із затримання членів ПВК “Вагнер”. Відповідний проміжний звіт ТСК Верховна Рада схвалила 30 листопада.

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської ПВК Вагнера, в якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі йдеться, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-