Кулеба подякував Канаді за готовність працювати разом над стримуванням Росії

Кулеба подякував Канаді за готовність працювати разом над стримуванням Росії

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Канади Дмитро Кулеба та Мелані Жолі домовилися про зміцнення особливого партнерства двох країн.

Зустріч відбулася на полях засідання Північноатлантичної ради НАТО у Ризі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, Кулеба детально поінформував канадську колегу про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях і вздовж кордону України та ознаки підготовки Росії до можливого нового вторгнення в Україну.

Глави української та канадської дипломатії обговорили конкретні кроки у межах комплексному пакету стримування РФ від подальших агресивних дій.

«Якщо в Росії бачитимуть, що Захід серйозно ставиться до нинішньої ситуації та готовий на рішучі дії, вони двічі подумають перед тим, як вдаватися до будь-яких військових авантюр», - переконаний Кулеба.

Він подякував канадській стороні за готовність працювати разом з Україною над стримуванням РФ.

Міністр також висловив особливу вдячність Канаді за тверду та непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України конкретними діями, зокрема багаторічну участь в операції UNIFIER, яка ефективно посилює Збройні сили України.

Зазначається, що керівники зовнішньополітичних відомств двох країн обговорили подальшу безпекову та оборонну співпрацю, а також скоординували спільну позицію до наступного етапу проведення переговорів з Іраном щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака PS752.

"Міністри домовилися і надалі зберігати єдність Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752 у боротьбі за встановлення справедливості для жертв трагедії та їхніх рідних", - зазначає МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-