Обрання керівника САП завершить формування антикорупційної вертикалі – Квін

Обрання керівника САП завершить формування антикорупційної вертикалі – Квін

Укрінформ
Обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершить формування вертикалі боротьби з корупцією в Україні.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у виступі на відкритті Міжнародного форуму з питань клептократії та незаконних фінансових потоків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Квін зазначила, що Офіс генерального прокурора доклав дуже багато зусиль, щоб стан речей в Україні змінився, а генеральний прокурор Ірина Венедиктова є рушійною силою реформи прокуратури, яка покликана забезпечити високий професійний рівень та неупередженість працівників органів прокуратури.

«Дуже приємно бачити на цьому заході представників НАБУ та Вищого антикорупційного суду. Сподіваюсь, що наступного року ми побачимо в перших рядах новопризначеного очільника Спеціалізованої антиукорупційної прокуратури. Таким чином буде завершено формування антикорупційних органів в Україні», - сказала Квін.

Вона наголосила на важливості забезпечення якомога більш ефективної та дієвої співпраці на міжнародному рівні, адже лише такими чином є шанс побороти клептократію та незаконні фінансові потоки, оскільки ці явища підривають устрій держави і її розвиток.

У цьому контексті Квін нагадала, що у червні адміністрація президента Байдена і українська сторона підписали меморандум про засади боротьби з корупцією та відмиванням коштів в Україні і за її межами.

«Як зазначили президенти Зеленський та Байден у спільній заяві, успіх України обумовлений тими зусиллями, яких вона докладає, і належним балансуванням між автократією та демократією. Сподіваюсь, що ті зусилля, які наразі докладаються, сприятимуть посиленню боротьби з корупцією в Україні та за її межами», - резюмувала тимчасова повірена у справах США в Україні.

Як розповіла у коментарі журналістам Генпрокурор Ірина Венедіктова, конкурс до САП затягується через суб'єктивні чинники в окремих членів конкурсної комісії.

"Сказати однозначно, чому так відбувається, складно. Тому що процес перейшов у складну стадію, коли є якісь об'єктивні чинники. Тепер, я розумію, є якісь суб'єктивні чинники в окремих людей", - сказала генпрокурор.

При цьому Венедіктова висловила сподівання, що після оцінки практичного завдання і співбесід спецперевірка фіналістів конкурсу не займе багато часу, оскільки вони є працівниками правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив під час пресмарафону 26 листопада, що прагне, щоб в Україні до кінця 2021 року був обраний керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-