Зеленський прагне, щоб в Україні до кінця року обрали голову САП

Зеленський прагне, щоб в Україні до кінця року обрали голову САП

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прагне, щоб в Україні до кінця 2021 року був обраний керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це Президент заявив під час пресмарафону, передає кореспондент Укрінформу.

“Щодо обрання голови САП - до мене зверталися наші західні партнери, маю на увазі послів, і вони бачать, що ми просуваємося вперед (у цьому питанні — ред.). Я дуже хочу — правда, дуже хочу, - щоб ми до кінця року змогли обрати керівника САП”, - сказав Зеленський.

Він зазначив, що знає про те, що наразі у конкурсі на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури є вже фіналісти.

Коментуючи інформацію, раніше оприлюднену ЗМІ щодо нібито зірвання засідання комісії, яка обирає керівника САП, Президент зазначив, що його поінформували щодо цього, що того дня (9 жовтня — ред.) на засіданні комісії не було кворуму і що деякі люди — учасники цієї комісії — захворіли.

На питання журналіста, що нібито захворіли тоді “люди Татарова (заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров — ред.)”, Зеленський зазначив, зокрема, що у цій комісії немає людей Офісу Президента.

Раніше, 9 жовтня, ЗМІ поінформували, що засідання комісії, яка має обрати керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не відбулося через відсутність кворуму.

Зі свого боку голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін тоді заявив, що на засіданні цієї комісії у ту суботу не з'явилися три члени, нібито контрольовані Офісом Президента: Олена Бусол, Андрій Гуджал та Євген Соболь.

Як повідомлялося, у системі антикорупційних органів особливу роль відіграє САП, від незалежності й фаховості керівника якої залежить ґрунтовність розслідувань НАБУ та гідне представлення звинувачення у Вищому антикорсуді. Попередній керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-