Кулеба попереджає про агресивні плани РФ у Чорному морі, що загрожують не лише Україні

Кулеба попереджає про агресивні плани РФ у Чорному морі, що загрожують не лише Україні

Укрінформ
Агресивні дії Росії є проблемою не лише України, а й наших найближчих сусідів і партнерів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

“Відповідно до наявної в нас інформації, потенційна військова операція Росії включатиме велику частину військових дій у Чорному морі. І тому Румунія та інші партнери в Чорному морі, на нашу думку, мають бути занепокоєні російським планом так само, як і в Україні, та так само бути відданими стримуванню Росії, як і ми”, - зазначив міністр.

Кулеба додав, що агресивні дії Росії є спільною проблемою для сусідів і партнерів України.

“Агресивні дії Росії — це не лише проблема України. Це велика проблема для наших найближчих сусідів і партнерів так само”, - зауважив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, американське видання The Washington Post оприлюднило інформацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ.

Пізніше американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження публікації The Washington Post.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-