Міністри закордонних справ НАТО і ОБСЄ обговорять ситуацію на кордонах України

Міністри закордонних справ НАТО і ОБСЄ обговорять ситуацію на кордонах України

Укрінформ
Ситуація на сході України і зосередження російських військ на її кордонах стануть темою обговорення цього тижня відразу на двох міністерських зустрічах - НАТО і ОБСЄ.

Про це заявив речник МЗС ФРН Крістоф Бургер на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Бургера, міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас з 29 листопада по 1 грудня візьме участь у зустрічах глав МЗС країн НАТО в Ризі та ОБСЄ - у Стокгольмі. На обох засіданнях Україна буде однією з головних тем.

Зокрема, говорячи про порядок денний засідання ради міністрів ОБСЄ, речник МЗС ФРН серед центральних тем назвав обговорення реформ для підвищення дієздатності Організації як платформи врегулювання конфліктів і «дискусію щодо ситуації на сході України, де останнім часом суттєво збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню, а СММ ОБСЄ дедалі частіше стикається з перешкоджанням її роботі та свободі пересування». Крім того, обговорюватиметься внесок ОБСЄ та інших організацій у стабілізацію в Центральній Азії з огляду на ситуацію в Афганістані.

За словами Бургера, ситуація щодо зосередження російських військ біля кордону з Україною обговорюватиметься на зустрічі глав МЗС країн НАТО з колегами з України та Грузії.

При цьому на запитання щодо ставлення Берліна та НАТО загалом до набуття обома державами членства в блоці речник МЗС ФРН відповів так: «Я не можу сказати нічого нового, окрім того, що було ухвалено на останній зустрічі міністрів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-