Зеленський озвучив очікування України від нового уряду ФРН

Зеленський озвучив очікування України від нового уряду ФРН

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський очікує від нового німецького уряду підтримки у вирішенні нагальних для країни економічних, енергетичних та безпекових питань, а також максимального тиску на Росію для припинення війни на Донбасі.

Про це Зеленський заявив під час пресмарафону, присвяченого екватору його каденції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я очікую (від нового уряду Німеччини - ред.), як будь-яка прогресивна людина, предметних речей, результатів, які б нам дуже сильно допомогли і економічно, і в енергетичній безпеці, я б навіть сказав, енергетичній незалежності України, багато речей і для спокою на українському Донбасі, потужної санкційної політики, поки нам не повернуть наші території, потужних гарантій щодо газу та інших енергоресурсів з боку Німеччини. І все ж таки максимального тиску на Росію щодо припинення військового конфлікту на Донбасі – війни, яка вже йде вісім років», - сказав Зеленський.

Він додав, що дуже хотів би від німецької сторони практичних заходів для досягнення енергетичної безпеки України.

У цьому контексті глава держави нагадав, що під час зустрічі у Норманському форматі в Парижі у грудні 2019 року вдалося домовитися і «контракт поїхав, газ поїхав транзитом, а ми отримали гроші».

«Ми разом тоді тиснули, ми разом домовлялися, і тоді ми домовилися з Росією, і я вдячний за ці домовленості всім сторонам. Це був серйозний результат, і Німеччина в особі Ангели Меркель тоді відіграла важливу роль. Франція теж допомогла в особі президента Макрона. Я хотів би, щоб ми могли розраховувати на цю допомогу», - зазначив Президент України.

Як повідомлялося, у Німеччині 24 листопада керівники Соціал-демократичної, Вільної демократичної і «Зеленої» партій домовилися про створення уряду.

У коаліційній угоді партії закріпили зобов’язання ФРН продовжувати зусилля з відновлення територіальної цілісності України. Учасники коаліції також підкреслили, що Німеччина продовжуватиме разом з ЄС та його державами-членами розвивати програму Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-