Кулеба розповість країнам ОБСЄ про загрози від Росії та порушення прав в ОРДЛО

Кулеба розповість країнам ОБСЄ про загрози від Росії та порушення прав в ОРДЛО

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у зустрічі глав МЗС країн-учасниць ОБСЄ 2-3 грудня в Стокгольмі, Швеція.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Наступного тижня відбудеться міністерське засідання ОБСЄ, ще один важливий безпековий захід. 2-3 грудня українська делегація візьме участь у засіданні ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Стокгольмі. 57 держав учасниць цієї організації підіб’ють підсумки діяльності у 2021 році, обговорять подальшу взаємодію”, - поінформував Кулеба.

Українська сторона використає це засідання для донесення правдивої інформації про безпекові загрози, які несе російська агресія, а також про масові порушення прав людини та основних свобод на тимчасово окупованих Росією територіях України.

У Стокгольмі глава української дипломатії проведе окремий захід з іншими міністрами щодо ситуації в Криму та майбутніх кроків у рамках Кримської платформи під назвою “Кримська платформа. Рух уперед”.

Читайте також: Кулеба каже, що альтернатив для «Норманді» наразі немає

Крім того, Кулеба візьме участь у ще одному паралельному заході щодо України, присвяченому свободі пересування цивільного населення через лінію дотику на сході України, а також проведе низку двосторонніх зустрічей.

Як повідомляв Укрінформ, за даними місії України при ОБСЄ, за період з 9 жовтня по 11 листопада РФ перекинула на тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) 40 вагонів-цистерн з пальним та 8 вагонів з боєприпасами, а також завела 19 колон вантажівок із різними видами озброєння та боєприпасів. Наразі біля кордонів України зосереджено близько 92 тис. російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-