Зеленський обговорив із президентом Євроради безпекову ситуацію біля кордонів України

Зеленський обговорив із президентом Євроради безпекову ситуацію біля кордонів України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем обговорив безпекову ситуацію вздовж кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

"Співрозмовники обговорили розвиток безпекової ситуації на сході нашої держави у зв’язку з концентрацією російських збройних сил вздовж українських кордонів", - ідеться у повідомленні.

Зеленський поінформував Мішеля про зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання українсько-російського конфлікту.

Зі свого боку Президент Європейської ради повідомив про результати своєї вчорашньої розмови з Президентом РФ Володимиром Путіним. Одним із цих результатів є переконаність, що "деескалації ситуації могли б допомогти контакти між українською та російською сторонами за участю ЄС".

Лідери України та Євросоюзу домовилися й надалі координувати свої позиції щодо шляхів врегулювання конфлікту.

Співрозмовники також обговорили підготовку запланованого на 15 грудня саміту Східного партнерства. Володимир Зеленський зауважив, що цей захід має бути результативним з точки зору врахування інтересів України та "Асоційованого тріо".

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель зателефонувала Президенту України Володимиру Зеленському та обговорила з ним поточну ситуацію.

Меркель і Зеленський домовилися просувати зусилля в нормандському форматі для виконання Мінських домовленостей щодо мирного вирішення конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-