Корнієнко сказав, коли оприлюднять текст змін до Конституції в частині децентралізації

Корнієнко сказав, коли оприлюднять текст змін до Конституції в частині децентралізації

Укрінформ
Текст змін до Конституції в частині децентралізації буде оприлюднений наступного пленарного тижня і згодом винесений на публічне обговорення.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час зустрічі керівництва ВР із керівником Департаменту демократії і врядування Генерального директорату-ІІ з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Даніелем Попеску, передає Укрінформ із посилання на пресслужбу партії «Слуга народу»

«Позапарламентське обговорення тексту змін до Конституції тривало 2 роки. Ми узгодили ключові позиції зі стейкхолдерами, асоціаціями місцевого самоврядування. Наступного пленарного тижня очікуємо на публікацію проєкту змін до Основного закону. Далі розпочнемо його публічне обговорення», – сказав він.

Фото: sluga-narodu.com

Корнієнко додав, що наступного тижня також буде організована робоча група, яка надалі працюватиме з текстом змін до Конституції. Її створять на базі комітетів з питань правової політики та з питань організації державної влади, місцевого самоврядування.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2019 року Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".

У січні 2020 року після дискусій в експертному середовищі, у місцевому самоврядуванні та у суспільстві запропоновані зміни були відкликані з парламенту для доопрацювання.

Відтоді тривала робота з напрацювання нової редакції змін до Конституції в частині децентралізації.

Проєкт змін до Конституції щодо реформованої системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади та децентралізацію владних повноважень погодили всі учасники Конституційної комісії, утвореної главою держави. Після погодження в Офісі Президента документ направлять до Верховної Ради.

У жовтні 2021 року Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що проєкт закону про зміни до Конституції України в частині децентралізації напрацьований і перебуває на фінальній стадії узгодження.

Найближчий пленарний тиждень ВР розпочнеться 29 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-