Кабмін затвердив план заходів щодо деолігархізації

Кабмін затвердив план заходів щодо деолігархізації

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив “План заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)”.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Фейсбуці.

“Уряд щойно на своєму засіданні затвердив згаданий вище План заходів (повна назва – “План заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)”). Ми неодноразово наголошували, що припинити зловживання олігархами своєю владою можна лише комплексними заходами”, - повідомив Малюська.

Він наголосив, що “закон про олігархів – це лише частина (вкрай важлива) величезного обсягу роботи, яку ще слід виконати”.

“У Плані заходів – картинка майбутнього повніша. Там і регулювання лобізму, і посилення спроможності АМКУ, і антикор із судами, і справедливі тарифи, і медіарегулювання, і критична інфраструктура, і енергетична безпека”, - сказав міністр.

За його словами, план заходів буде ще доповнюватися, “але загальне уявлення можна отримати вже одразу після публікації розпорядження КМУ”.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-