У разі прямої агресії Росії Верховна Рада збереться за кілька годин – Корнієнко

У разі прямої агресії Росії Верховна Рада збереться за кілька годин – Корнієнко

Укрінформ
У разі російської агресії проти України Верховна Рада готова зібратися терміново, щоб запровадити воєнний або надзвичайний стан.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив перший заступник голови парламенту, представник владної партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає Укрінформ.

«Якщо це не тиждень роботи в округах, я думаю, що потенціал там за пару годин зібратися є… У Верховної Ради може буде тільки один план, якщо є задача ввести воєнний, або надзвичайний стан – зробити відповідні голосування з боку Верховної Ради вона має протягом кількох годин», – вказав віцеспікер.

Він повідомив, що у разі непленарного тижня, коли депутати працюватимуть на свої округах, визначать перелік спеціальних заходів для захисту парламентарів, щоб ухвалити рішення.

«Зрозуміло, що ті хто не в Україні, їм важче буде це зробити... Якщо будуть активні військові дії, то, зрозуміло, будуть якісь використовуватися способи захисту депутатів для того, щоб вони могли ці рішення прийняти», – додав Корнієнко.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США, Держдепартамент і Пентагон впродовж останніх днів неодноразово висловлювали серйозне занепокоєння у зв’язку із зосередженням російських військ біля кордону з Україною. У Вашингтоні повідомляли, що проводять інтенсивні консультації з Києвом, російською стороною, а також союзниками та партнерами в регіоні.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив в інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та не виключив нападу з боку РФ, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-