Корнієнко пояснив, чому не відсторонили Трухіна після ДТП під Києвом

Корнієнко пояснив, чому не відсторонили Трухіна після ДТП під Києвом

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради, колишній керівник партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко заявив, що очільник партійного осередку “СН” на Полтавщині, народний депутат із однойменної парламентської фракції Олександр Трухін не складав повноваження на час слідства у справі про ДТП, бо члени політсили не побачили достатньо інформаційних підстав для цього.

Відповідну заяву Корнієнко зробив в інтерв’ю інтернет-виданню “Радіо Свобода”, передає Укрінформ.

“Ми не бачили для цього достатньо інформаційних підстав. Бачили інформаційну атаку, яку широко підтримували опозиційні потужності”, - сказав перший віцеспікер.

Він також зауважив, що статут партії “Слуга народу” не передбачає положень щодо вирішення питання про тимчасове відсторонення керівника партійного осередку з посади виключно головою партії. “Є партійна організація, є депутати місцеві, є члени партії, є члени ради партії в Полтавській області. Вони мають ці питання зі свого боку підіймати”, - додав парламентарій.

Окрім того, Корнієнко повідомив, що неофіційно звертався до міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та до самого фігуранта справи Трухіна з проханням максимально відкрито коментувати хід розслідування.

Водночас перший віцеспікер зазначив, що наразі розслідуванням справи про ДТП за участі Трухіна займається Державне бюро розслідувань. Корнієнко закликав дочекатися результатів слідства.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи цю ситуацію, сказав, що якби в ДТП за участі Трухіна хтось загинув, його би вже не було в складі політсили “Слуга народу”.

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-