Арестович пояснив, чому в ОП спершу заперечували спецоперацію проти «вагнерівців»

Арестович пояснив, чому в ОП спершу заперечували спецоперацію проти «вагнерівців»

Укрінформ
До оприлюднення звіту парламентської ТСК в Офісі Президента не могли визнати проведення українськими розвідниками спецоперації із затримання бойовиків ПВК Вагнера – відповідно до закону про державну таємницю.

Про це заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони (ОП – ред.) не могли цього сказати від самого початку, тому що згідно із законом про державну таємницю факт проведення або непроведення операції є державною таємницею… Але тепер спрацювала парламентська ТСК – це зовсім інший статус цієї справи – тепер можна казати», - розповів Арестович.

За його словами, ТСК зробила головне – розподілила так званий «вагнергейт» на три частини: документування російських найманців, спецзахід з метою їх захоплення і дезінформаційна кампанія, яка триває досі.

Арестович додав, що його непокоїть саме третя складова і те, що протягом року «розглядається лише одна версія».

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, в якому аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

В Офісі Президента заявили, що затримання торік у Білорусі бойовиків ПВК Вагнера сталося внаслідок посиленого контррозвідувального режиму напередодні президентських виборів у РБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-