Україні потрібна оборонна зброя - Порошенко на саміті в Галіфаксі

Україні потрібна оборонна зброя - Порошенко на саміті в Галіфаксі

Укрінформ
Україні нагально потрібне оборонне озброєння для відбиття можливої російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі на Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі заявив п’ятий президент України Петро Порошенко.

“Нам потрібна сучасна та ефективна оборонна зброя. Лише для того, аби підвищити ціну для Путіна, якщо він вирішить напасти на нас, переступивши червону лінію”, - сказав Порошенко.

Він також закликав міжнародну спільноту якомога швидше надати Україні План щодо членства у НАТО та оприлюднити перелік санкцій, які будуть запроваджені проти Росії у разі продовження нею агресії. “Не слід тримати санкції у кишені. Треба оприлюднити їх: якщо ви нападете на Україну - це і це станеться з вашим енергетичним, фінансовим, безпековим секторами. І це будуть санкції усього світу, оскільки ви дестабілізуєте світ”, - наголосив колишній глава держави.

На його переконання, партнерам України слід продовжувати підтримку реформ в Україні та підвищити свою енергетичну безпеку, зупинивши “Північний потік-2”.

“Це не енергетичний та не економічний проєкт, а безпековий, який знищує Україну”, - зауважив Порошенко.

Міжнародний безпековий форум у Галіфаксі - один із провідних світових майданчиків обговорення питань міжнародної та безпекової політики. Він щороку відбувається у Галіфаксі, столиці канадської провінції Нова Шотландія. У різні роки Україну на саміті представляв президент Петро Порошенко, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, віцепрем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр оборони Андрій Загороднюк та інші.

Фото: eurosolidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-