Україна обов’язково стане членом НАТО – міністр оборони

Україна обов’язково стане членом НАТО – міністр оборони

Укрінформ
Україні слід продовжувати впровадження реформ, які рано чи пізно забезпечать їй приєднання до НАТО, попри те, що на сьогодні в Альянсі немає політичного консенсусу щодо членства нашої держави.

Про це заявив під час візиту до Вашингтона в п’ятницю міністр оборони України Олексій Резніков, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Прийняття рішення про вступ України в НАТО може бути тільки при консенсусі країн Альянсу, і це буде політичне рішення», - зауважив міністр оборони.

За його словами, сьогодні прийняття такого політичного рішення на порядку денному країн-членів Альянсу не стоїть.

«Але це не означає, що ми маємо забувати про приписи Конституції України, що нашою метою і завданням є приєднання до НАТО – і не тільки заради безпекової складової. НАТО – це не лише військовий союз, це питання розвитку демократії, економіки, гуманітарних питань»,- наголосив Резніков.

Тому, за його словами, задача України – виконувати свої реформи, щоб бути готовими де-факто до членства в Організації Північноатлантичного договору.

«А політичне рішення рано чи пізно буде прийняте», - додав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков впродовж 18-19 листопада провів кілька важливих зустрічей у Вашингтоні з керівництвом Пентагону, Держдепартаменту США, а також у американському Конгресі. Обговорювалися, зокрема, можливості посилення стратегічного партнерства між Україною і США, а також практичне застосування механізмів підтримки Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-