Росія розгорнула наступ на п’ятьох «фронтах» одночасно - Резніков

Росія розгорнула наступ на п’ятьох «фронтах» одночасно - Резніков

Відео
Укрінформ
Російська Федерація проводить цілеспрямований наступ щонайменше на п’яти фронтах проти Європи й цивілізованого світу загалом, де Україна перебуває на першому фланзі в протистоянні гібридній агресії.

Про це заявив у п’ятницю у Вашингтоні міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це дійсно прояв гібридної агресії», - зауважив глава українського оборонного відомства.

Він пояснив, що Росія розгорнула свій наступ, принаймні, по п’яти напрямах одночасно. Перший – це енергетичний шантаж Європи з вимогою сертифікації газопроводу Nord Stream 2, а також з поширенням спекуляцій, що Україна, мовляв, не зможе нормально транспортувати газ своїм європейським партнерам.

Другий фронт – це створення міграційної кризи на кордоні Білорусі і країн ЄС. Причому, на сьогодні ця гібридна атака з використанням живих людей відбувається проти країн НАТО і ЄС, а саме – Литви й Польщі. «Вони (росіяни – ред.) тестують, по суті, єдність Європейського Союзу, єдність країн НАТО загрозою міграційної кризи», - зазначив міністр.

Третій компонент полягає в масованих інформаційних атаках і провокаціях з метою створення панічних настроїв. «Головна їхня ідея – це дестабілізація всередині нашої країни, а також дестабілізація в Європі», - зауважив Резніков.

Четвертий чинник – це зосередження озброєнь та військ уздовж кордонів з Україною. Одна з очевидних цілей, якої хочуть досягти в РФ – посилити відчуття небезпеки й страху.

«Тут тактика дуже проста: проводяться військові навчання в одному чи іншому місці, звозиться зброя, техніка, люди. Коли навчання завершуються, люди повертаються в місця постійної дислокації, а техніка та озброєння залишаються в цих місцях для майбутнього потенційного розгортання», - уточнив міністр.

П’ятий фронт, за його словами, простягається в дипломатичному вимірі. Йдеться про «нарощування напруженості устами російських дипломатів у тих країнах, де вони перебувають». Для цього російське МЗС тиражує наративи, наприклад, що Україна нібито не виконує рішень нормандського формату, щоб створити в такий спосіб підстави для виправдання своїх подальших агресивних дій.

Як повідомляв Укрінформ, Україна сформувала заявку для отримання додаткової допомоги з боку США у сфері безпеки й оборони. Це питання було ретельно обговорене під час візиту міністра оборони України Олексія Резнікова до США та його зустрічі з керівництвом Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-