Суд обрав Леросу запобіжний захід

Суд обрав Леросу запобіжний захід

Укрінформ
Печерський райсуд столиці обрав народному депутату Гео Леросу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання у кримінальному провадженні за невиконання судового рішення, яким його зобов’язали спростувати поширену ним у соцмережі інформацію про Дениса Єрмака.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалила слідча суддя 18 листопада.

"Суд вирішив у задоволенні клопотання прокурора відмовити. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на два місяці", – оголосила суддя.

Це рішення може бути оскаржене протягом п’яти днів.

Як повідомляв Укрінформ, депутату Леросу 12 листопада оголосили підозру в умисному невиконанні рішення Київського апеляційного суду, яким парламентарія було зобов’язано спростувати поширену ним недостовірну інформацію стосовно Дениса Єрмака – брата глави ОП Андрія Єрмака.

У серпні поточного року Київський апеляційний суд задовольнив позов Дениса Єрмака до Лероса про захист честі, гідності і ділової репутації.

Перед цим, 31 травня 2021 року, Печерський райсуд Києва відмовив брату керівника ОП Денису Єрмаку у задоволенні позову про захист честі, гідності і ділової репутації до позафракційного народного депутата Лероса.

Денис Єрмак просив суд зобов'язати Лероса спростувати оприлюднену на сторінці депутата у Фейсбуці інформацію: "Відеодокази, як Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звісно, заробіток на державі".

Денис Єрмак у вересні 2020 року подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації після оприлюднення так званих плівок Лероса, на яких ішлося про корупційні схеми у столиці.

Леросу 11 листопада також повідомили про підозру за непристойний жест в сесійній залі на адресу Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-