Верховний Суд відмовився зупинити розгляд справи Тупицького

Верховний Суд відмовився зупинити розгляд справи Тупицького

Укрінформ
Велика палата Верховного Суду розпочала розгляд скарги на рішення Вищого адмінсуду у складі ВС, відповідно до якого визнано незаконним Указ Президента про звільнення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі Верховного Суду.

"Велика палата ВС почала розгляд справи щодо оскарження Указу Президента України, яким скасовано призначення судді КСУ", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішення КСУ у справі за поданням народних депутатів щодо конституційності указів Президента Володимира Зеленського про відсторонення з посад суддів КС Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Розглянувши вказане клопотання, Велика палата ВС відмовила в його задоволенні.

Про дату та час наступного засідання у цій справі у ВС пообіцяли повідомити згодом.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2021 року Верховний Суд визнав незаконним Указ Президента від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КС.

У ВС пояснили своє рішення тим, що Президент не має повноважень звільняти суддю КСУ.

27 березня глава держави скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Зеленський зазначив, що це зроблено за результатами аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО.

Звільнені судді оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-