Арахамія - про скупчення військ РФ: Сигнали серйозні, але наганяти паніку не треба

Арахамія - про скупчення військ РФ: Сигнали серйозні, але наганяти паніку не треба

Укрінформ
Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає концентрацію російських військ біля кордону України серйозним сигналом, але закликає не «наганяти паніку» в суспільстві.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Арахамія сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Я насправді вважаю, що всі ці сигнали серйозні, і треба на них реагувати правильним шляхом. Але я не вважаю, що треба наганяти якусь паніку в суспільстві. Це дуже важливо, тому що - я всім нагадую - чотири чи п'ять місяців тому теж було велике скупчення російських військ, пересування, навчання і таке інше. І дуже багато наших партнерів відкрито реагували й попереджали Російську Федерацію про можливі важкі наслідки. І таким чином, вдалося це питання призупинити і владнати», - зазначив політик.

Він також прокоментував ініціативи представників опозиційних фракцій скликати закриту нараду або спеціальне засідання парламенту стосовно ситуації на українсько-російському кордоні.

«На цьому тижні, до речі, є законопроєкти про посилення повноважень Прикордонної служби, щоб вона могла правильно реагувати на загрози, які є на кордоні, чи можуть бути з мігрантами… Мені здається, що зараз робити якесь надзвичайне засідання парламенту – треба тоді розуміти який порядок денний ставити на це засідання», - сказав голова фракції «СН»

Арахамія також нагадав, що парламент ухвалив закон «Про основи національного спротиву»: «Для того, щоб формувати так звану територіальну оборону і збільшити кількість Збройних Сил. Ми виділили на це достатній бюджет, ми працюємо з міжнародними партнерами, в тому числі з країнами НАТО. Чотири дуже великих військових міжнаціональних навчань було в цьому році. Держава реагує зі всіма своїми інституціями».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада біля українського кордону і на тимчасово окупованих Росією територіях зосереджено угруповання військ загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

На засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп BP 15 листопада керівники фракцій «Європейська солідарність» Петро Порошенко і «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликали зібрати закриту нараду парламентаріїв разом з Президентом для обговорення ситуації зі скупченням російських військ на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-