Дії НАТО в Чорному морі та Балтії є оборонними та не загрожують Росії – Столтенберг

Дії НАТО в Чорному морі та Балтії є оборонними та не загрожують Росії – Столтенберг

Укрінформ
Присутність НАТО в країнах Балтії та у регіоні Чорного моря є суто оборонною та не становить жодної загрози для Росії, хоча і демонструє здатність НАТО ефективно протидіяти будь-яким загрозам.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у відповідь на запитання Укрінформу про те, який вплив на поточну міграційну кризу на зовнішніх кордонах НАТО має передова присутність Альянсу в країнах Балтії та у Польщі.

«Присутність НАТО у регіоні Чорного моря та у регіоні Балтії є суто оборонною. Ми збільшили оборонну присутність у східній частині Альянсу з 2014 року, що було спричинено агресивними діями Росії проти України. Зокрема, ми маємо таку присутність у регіоні Чорного моря, оскільки три берегові держави є членами НАТО – Румунія, Болгарія і Туреччина. В цьому регіоні ми також маємо близьких партнерів - Грузію й Україну», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що будь-які дії Альянсу в регіонах Балтійського та Чорного морів не становлять загрози для Росії.

«Ми маємо спільні навчання, ми проводимо операції, ми є присутніми в цьому регіоні. Але це не спрямовано і не загрожує Росії. Це повністю оборонна військова присутність. НАТО демонструє готовність діяти проти будь-яких загроз, і це є важливим у дедалі більш непередбачуваному середовищі з безпеки», - додав Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює робочий візит до Брюсселя. Однією з головних тем під час переговорів із партнерами по ЄС і НАТО є ситуація з безпеки, що складається навколо України після чергових дій Росії із нарощування військової присутності на кордонах України та на тимчасово окупованих територіях в Криму та на Донбасі.

Фото:nato.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-