СБУ вживає всіх заходів, щоб унеможливити міграційну кризу на кордоні - Баканов

СБУ вживає всіх заходів, щоб унеможливити міграційну кризу на кордоні - Баканов

Укрінформ
Події на кордоні Євросоюзу та Білорусі є одним із проявів гібридної війни і СБУ вживає весь комплекс заходів, щоб унеможливити подібний сценарій в Україні.

Про це заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов після завершення міжвідомчої наради з питань захисту державного кордону заявив, передає Укрінформ з посиланням на пресцентр СБУ.

«Такий сценарій наразі малоймовірний. Але ми працюємо на випередження і робимо все, аби цей, навіть теоретичний, варіант розвитку подій не був реалізований на практиці. Саме тому сьогодні ми зібралися в Луцьку – щоб узгодити заходи для протидії такому прояву гібридної війни. Ми не просто тримаємо ситуацію на контролі, а виконуємо всю необхідну організаційну та оперативну роботу», – підкреслив Баканов.

Він розповів, що СБУ у межах своїх повноважень активно застосовує комплекс контррозвідувальних, оперативно-розшукових і кримінально-процесуальних заходів. Також СБУ обмінюється інформацією з Нацполіцією та ДПС, створюються спільні мобільні групи для роботи у прикордонних районах тощо.

Баканов переконаний, що Україні вдасться успішно протистояти черговому прояву гібридної війни та зберегти стабільність і безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, у Луцьку 14 листопада за дорученням Президента Володимира Зеленського відбулась нарада з питань додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Данілова.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Цього тижня великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

Польський кордон зараз захищають близько 20 тисяч військових, прикордонників та поліцейських. У неділю, 14 листопада, польські прикордонники зафіксували дії, що свідчать про підготовку білоруською стороною силового прориву кордону мігрантами. Зокрема, мігранти починають розбирати намети біля кордону, вони отримують від білоруської сторони інструкції, інвентар, перцевий газ.

Україна також посилює кордон із Білоруссю і направляє туди додатково 8,5 тисячі військових.

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, в Білорусі вже перебуває близько 15 тисяч мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-