Зеленський: Закон про олігархів запрацював у перший же день після підписання

Зеленський: Закон про олігархів запрацював у перший же день після підписання

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконує, що закон про деолігархізацію є першим кроком для того, щоб покласти край політиці так званих політиків-олігархів, і вважає, що документ запрацював у перший день після підписання.

Про це він заявив у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Політика олігархів-політиків або політиків-олігархів дуже проста: ресурси не для всіх, а тільки для них, закон один для всіх, та тільки не для них. Вони купують депутатів, які лобіюють їхні інтереси, правоохоронців, які це не помічають, і суддів, які це прощають, а свої медіа перетворюють на артилерію проти держави, проти конкурентів. Цей закон - це перший крок, щоб покласти їй край", - сказав Президент.

Водночас він зазначив, що "дехто" називав закон "пустишкою" та "фікцією", таким, який не працюватиме.

"Дехто" - це один із відомих політиків-олігархів. Попри всі його слова, я щиро дякую йому: те, що закон працює у перший же день після ухвалення, довів саме цей політик-олігарх. Переконуючи всіх, що він тільки політик, він мужньо втратив частинку себе і своїх медіаактивів. Я щиро вітаю колективи двох інформаційних телеканалів, що здобули реальну незалежність, зможуть казати людям правду і вільно працювати під керівництвом нових, незаангажованих і незалежних власників - це народні депутати із партії цього політика-олігарха", - додав Зеленський.

Читайте також: В ОП пояснили, чи є закон про олігархів «безболісним» для Коломойського

Як повідомлялося, 5 листопада Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Пізніше стало відомо, що п'ятий Президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко передав акції «Прямого» і «5 каналу» новому медіахолдингу "Вільні медіа", який створили 5 листопада «медійники, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-