Венедіктова розповіла про правову допомогу Україні від європейських партнерів

Венедіктова розповіла про правову допомогу Україні від європейських партнерів

Укрінформ
Європейський Союз, Рада Європи та інші міжнародні партнери надають Україні ефективну допомогу у зміцненні верховенства права та у реформуванні всієї правової системи, а також у представленні інтересів України в міжнародних правових інституціях.

Про це сьогодні у Брюсселі під час зустрічі з пресою за підсумками триденного візиту до євроінституцій сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші партнери з Європейського Союзу, з Ради Європи, з інших міжнародних організацій та державних інституцій дійсно надають нам фінансову й технічну допомогу. Важливо, що вони надають людську допомогу. Ми створили міжнародну раду експертів при «департаменті війни» (Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту – ред.), до якої долучилися шість дуже високопрофесійних людей з величезним досвідом роботи у військових трибуналах, в судах, що пов’язані з міжнародним кримінальним правом і міжнародним гуманітарним правом. Це дуже вузька експертиза. Таких людей у світі дуже мало», - зауважила генпрокурор.

Вона розповіла, що ці міжнародні експерти надали допомогу під час підготовки до саміту Кримської платформи, а також перед першою зустріччю українських представників із новим прокурором Міжнародного кримінального суду. Ці міжнародні фахівці мають унікальний правовий досвід, їх послуги дуже високо цінуються в усьому світі, тож і їх присутність в Україні стала можливою саме завдяки допомозі європейських інституцій.

Читайте також: В Україні близько 1,5 мільйона осіб вживають наркотики – Венедіктова

За словами Венедіктової, ці експерти допомагають Україні готуватися до відстоювання власних інтересів на міжнародних правових майданчиках. «Наразі маємо три величезні міжнародні інституції, де проходимо міжнародні суди. Це Європейський суд з прав людини у Страсбурзі і два у Гаазі – це Міжнародний кримінальний суд і Міжнародний суд ООН. Там працюють найкращі юристи, там відбуваються юридичні процесуальні баталії між державами. Ви розумієте, з якою державою відбуваються правові баталії в нас. Тому ми так цінуємо допомогу і партнерство, що відбувається на високому рівні. Є також високий рівень довіри з боку осіб та поважних інституції Євросоюзу – це інший рівень діалогу, який ми прагнемо розвивати», - наголосила Венедіктова.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова здійснила триденний робочий візит до Брюсселя, де провела важливі зустрічі у Єврокомісії та Європейському парламенті. Головними темами під час обговорення були зусилля України з підтримки верховенства права, реформування органів прокурорського нагляду та судової системи, боротьба з корупцією та формування антикорупційних структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-