Україна має план, як не допустити в країну нелегалів з Білорусі - СБУ

Україна має план, як не допустити в країну нелегалів з Білорусі - СБУ

Укрінформ
Питання щодо ситуації з біженцями на кордоні з Білоруссю знаходиться на контролі Президента України і українська сторона має план, як не допустити нелегалів в Україну.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов на брифінгу після засідання Ради національної безпеки та оборони 10 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу запевнити, що СБУ разом з іншими компетентними органами вживає всіх необхідних заходів для того, щоб кордон був на замку. Всі ми повинні об’єднатись і діяти для того, щоб не сталось всього того, що нам пропонують наші німецькі колеги», - сказав Баканов.

Він запевнив, що це питання знаходиться у Президента на контролі. «Тому, повірте, план є. План дій об’єднатись і не допустити в’їзду нелегалів на територію України», - підкреслив голова СБУ.

Читайте також: У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

Як повідомляв Укрінформ, депутат Бундестагу від Соціал-демократичної партії Нільc Шмід висловив пропозицію щодо можливості залучення України до розвʼязання проблеми біженців на кордоні Польщі та Білорусі. Зокрема, він вважає, що з Україною можна було б домовитися про прийом біженців, доки вони проходять процедуру надання притулку в ЄС. Таким чином, мовляв, буде створено «контрольований шлях» для мігрантів до Польщі.

Читайте також: Данілов запропонував німецьким депутатам взяти додому «по два-три біженці»

За даними польських прикордонників, з 8 листопада в безпосередній близькості від польського кордону знаходяться до 4 тис. осіб, які прагнуть потрапити з боку Білорусі на територію ЄС.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-