Україні потрібна спільна з ЄС стратегія щодо ситуації на кордоні з Білоруссю - Клімкін

Україні потрібна спільна з ЄС стратегія щодо ситуації на кордоні з Білоруссю - Клімкін

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна має провести зустріч секретарів Рад безпеки Польщі, Литви та Латвії за участі Брюсселя для вироблення спільної стратегії щодо ситуації на кордоні з Білоруссю.

Як передає Укрінформ, таку думку Клімкін висловив у Фейсбуці

«Проведення РНБО щодо російської спецоперації з біженцями в Білорусі - це правильна історія… Але засідання РНБО слід було б провести після зустрічей секретарів Рад безпеки. Як мінімум України, Польщі, Литви та Латвії за участі Брюсселя. Щоб вийти зі спільною позицією та спільною стратегією», - написав ексміністр.

Він додав, що це потрібно і для того, щоб Україні «терміново допомогли так само, як будуть допомагати членам ЄС, і дали нам гарантії, що допоможуть з біженцями (або візьмуть до ЄС, або допоможуть відправити додому)».

Читайте також: Прикордонники поки не фіксують спроби нелегальних мігрантів потрапити з Білорусі до України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський доручив секретареві РНБО Олексію Данілову організувати засідання Ради нацбезпеки 10 листопада.

Секретар РНБО у середу сказав журналістам, що ситуація, яка склалася на кордоні з Білоруссю, буде одним з питань порядку денного сьогоднішнього засідання.

За даними польських прикордонників, з 8 листопада в безпосередній близькості від польського кордону знаходяться до 4 тис. осіб, які прагнуть потрапити з боку Білорусі на територію ЄС.

Читайте також: Дві великі групи мігрантів прорвалися з Білорусі до Польщі

Польща звинувачує режим у Білорусі в навмисному створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

З польського боку державний рубіж захищають понад 10 тисяч службовців військ територіальної оборони, прикордонників і поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-