Україна чекає реакції світу на використання Кремлем газу «в якості зброї» – Кулеба

Україна чекає реакції світу на використання Кремлем газу «в якості зброї» – Кулеба

Відео
Укрінформ
Українська сторона не соромиться заявляти американським і німецьким партнерам, що Росія навмисно створює кризу на енергетичному ринку ЄС та використовує енергоресурси в якості зброї, що потребує належного реагування.

Про це розповів у вівторок у Вашингтоні на початку візиту до США міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, та енергетична криза, яку зараз Росія створила на ринку Європейського Союзу, це і є використання газу як зброї. Ми не соромимося казати, що ми пам’ятаємо дуже добре спільну заяву США й Німеччини, де було написано, що в разі, якщо Росія почне використовувати енергію як зброю у міжнародних відносинах, то Німеччина вдасться до рішучих дій», - зауважив глава МЗС України.

Він зазначив, що українська сторона поважає і вдячна Німеччині за послідовну підтримку України. «Але у нас є запитання: що, власне, відбувається, і які дії тепер вживаються, щоби вказати Росії на її місце?»,- підкреслив Кулеба.

Читайте також: Кулеба розповів, що нового буде в хартії Україна-США про стратегічне партнерство

За його словами, питання енергетичної безпеки України порушуватиметься й під час зустрічей у США. Воно буде однією з основних тем обговорення в Вашингтоні – разом із питаннями безпеки й оборони, а також економічного розвитку. Причому, очікується обговорення й питання «Північного потоку – 2», зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба у вівторок прибув до Вашингтона на чолі урядової делегації для участі в засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна-США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-