Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Укрінформ
Україна підтримала санкції ЄС проти ІДІЛ, Аль-Каїди та споріднених з ними груп та персон та зобов’язалася погоджувати власну політику із цими рішеннями ЄС.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Декларації високого представника ЄС від імені усього Євросоюзу, повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської ради.

«18 жовтня 2021 року Рада ЄС ухвалила Рішення (CFSP – Спільна закордонна та безпекова політика) 2021/18251. Рішенням Ради ЄС чинні обмежувальні заходи були продовжені до 31 жовтня 2022 року. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія і Албанія, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія і Ліхтенштейн, члени Європейського Економічного простору, а також Україна, Республіка Молдова, Вірменія і Грузія приєдналися до цього рішення Ради ЄС», - йдеться у документі.

Як наголошується в Декларації високого представника ЄС, ці країни забезпечать відповідність власної національної політики до цього рішення Ради ЄС. Європейський Союз взяв до уваги такі зобов’язання та привітав їх.

Читайте також: ЄС продовжив на пів року санкції проти фігурантів «списку терористів»

Рішення ухвалене в продовження дії рішення Ради ЄС (CFSP) 2016/1693, яке прийняте 20 вересня 2016 року щодо запровадження обмежувальних заходів проти ІДІЛ, Аль-Каїди, проти осіб, груп, підприємств та установ, що з ними асоційовані. Обмежувальні заходи передбачають повну заборону постачання зброї та товарів подвійного призначення, надання будь-якої технічної допомоги та фінансування на адресу цих організацій та груп. Ці санкції передбачають також заборону на подорожі до ЄС та заморожування всіх фінансових активів персон, котрі належать до ІДІЛ або Аль-Каїди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-