Євродепутатка закликала Німеччину зосередитися на солідарності з Україною щодо Nord Stream 2

Євродепутатка закликала Німеччину зосередитися на солідарності з Україною щодо Nord Stream 2

Укрінформ
Депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон заявила, що новий німецький уряд має зосередитися на солідарності з Україною щодо “Північного потоку-2”.

Про це вона заявила під час ІІ-го форуму ідей та рішень “Re:Open Zakarpattia”, передає кореспондент Укрінформу.

За словами фон Крамон, новий німецький уряд має чітко зосередитись на солідарності з Україною, на дотриманні домовленостей зі США і не піддаватись на дочасне переключення на “Північний потік-2” незалежно від того, яку ціну на газ пропонуватиме Росія.

Рішення канцлера Німеччини Ангели Меркель про спеціальний двосторонній енергетичний контракт з РФ вона назвала абсолютно неприйнятним.

“Пані Меркель зрештою погодилась, що це була виключно комерційна угода. Але зараз ми дійшли до того, що наші центральноєвропейські колеги говорять про те, що “Північний потік-2” - це загроза від Росії Європейському Союзу, споживачам газу”, - зазначила фон Крамон.

Читайте також: Nord Stream 2 не хоче виконувати газову директиву ЄС - у Німеччині подали нову скаргу до суду

За її словами, компенсувати ситуацію Німеччина намагається впровадженням відновлювальної енергетики, використанням зрідженого газу. Однак це не зможе у повній мірі компенсувати поставки газу з Росії. Крім того, Крамон передбачає сильний тиск Росії, коли почнуться розмови про серйозне партнерство України щодо ЄС та НАТО та коли Німеччина й інші партнери інвестуватимуть в Україну та її водневі технології.

За словами фон Крамон, Україні может бути важко подати заявку на членство ЄС і НАТО через певний регрес у здійсненні реформ.

“Якщо ви подивитесь на індекс прозорості - Україна буде внизу рейтингу. Тому, незалежно від того, що робить Росія, варто виконувати свої зобов’язання щодо реформ”, - зазначила євродепутатка.

Читайте також: Рішення щодо надійності Nord Stream 2 не повинні ухвалюватися похапцем – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті проходить другий форум «Re:Open Zakarpattia», два дні протягом 5 та 6 листопада спікери дискутуватимуть про локальні, регіональні, національні та центральноєвропейські контексти, а також те, як перетворити відсталий регіон на ворота у Європу. Як повідомляється, у рамках форуму заплановано 10 панельних дискусій. Вони транслюватимуться як українською, так і англійською мовами в прямому ефірі на сторінці заходу у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-