Саакашвілі написав про критичний стан здоров’я - омбудсмен

Саакашвілі написав про критичний стан здоров’я - омбудсмен

Лист
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала листа від Міхеіла Саакашвілі в якому він повідомляє про критичний стан свого здоров’я на 35-й день голодування.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила в Телеграмі.

«Сьогодні отримала листа від громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеіла Саакашвілі. На 35-й день голодування Міхеіл повідомляє про критичний стан свого здоров’я, незадовільні результати аналізів, зроблених напередодні», - зазначила вона.

Денісова констатує, що в 71-шу річницю ухвалення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, підписантом якої є і Республіка Грузія, продовжують застосовуватися катування стосовно громадян шляхом ненадання належної медичної допомоги.

Омбудсмен закликає керівництво Грузії дотримуватися норм міжнародного права, зокрема, статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

«Саакашвілі сьогодні вкрай потребує підтримки з боку світового співтовариства», - заявила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього була відкрита низка кримінальних справ.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політичним в'язнем.

29 жовтня прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі виключив можливість передачі Саакашвілі Україні.

2 листопада стало відомо, що Саакашвілі написав із в’язниці звернення до депутатів Верховної Ради України, у якому розповів про свій стан та причини поїздки до Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-