Зеленський - про нового главу МОУ: В умовах війни ротація стосується не лише бійців на передовій

Зеленський - про нового главу МОУ: В умовах війни ротація стосується не лише бійців на передовій

Укрінформ
Новий міністр оборони має користуватися авторитетом серед військовослужбовців та бути зданим забезпечити для них гідні умови.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час виступу у Верховній Раді, яка розглядає питання призначення нових членів уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найважливіше бути в залі слави українських бійців, тобто користуватися авторитетом серед них, беззаперечною повагою, зміцнювати обороноздатність армії, забезпечувати гідні умови для захисників і захисниць України», - сказав Зеленський.

Президент подякував уже колишньому міністру оборони Тарану за роботу на посаді. «Він зробив чимало для нашої армії. В умовах війни всі наші військові віддають себе армії, захисту нашого суверенітету, територіальної цілісності нашої Батьківщини... Саме тому є поняття ротації. Це стосується не тільки бійців на передовій», - сказав глава держави та додав, що наступник повинен мати високий потенціал, аби стати видатним.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді призначити Резнікова міністром оборони

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 3 листопада звільнила п’ятьох міністрів уряду Дениса Шмигаля. Зокрема, міністра захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Романа Абрамовського (332 голоси), першого віцепрем'єра – міністра економіки Олексія Любченка (320 голосів), віцепрем'єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова (329 голосів), віцепрем'єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського (342 "за"), міністра оборони Андрія Тарана (341 "за").

Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-