Таран розповів про головні здобутки на посаді глави Міноборони

Таран розповів про головні здобутки на посаді глави Міноборони

Укрінформ
Головним здобутком на посаді міністра оборони є безповоротність реформ в секторі безпеки та оборони і незмінність євроатлантичного курсу.

Як передає Укрінформ, про це в своїй заяві наголосив ексміністр оборони Андрій Таран, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Зміни, що відбувалися впродовж останніх півтора року у Міністерстві оборони та Збройних силах, дозволили забезпечити безповоротність нашого євроатлантичного курсу: точку неповернення пройдено, відмова від реформ є неможливою. Це головний висновок, який можу зробити після завершення своєї каденції на одній з ключових посад у секторі безпеки та оборони нашої держави», - йдеться в тексті заяви.

Іншим вагомим здобутком Таран вважає забезпечення формування якісно нового складу керівництва Збройними силами України. На чолі Збройних сил стали генерали та офіцери без радянського минулого, з авторитетом серед особового складу та безцінним досвідом бойових дій під час російсько-української війни, націлені на реформи та будівництво армії за євроатлантичними стандартами, відзначив він.

Читайте також: На передовій переговори ЗСУ захищають від росіян засоби радіозв’язку зі США - Таран

Таран наголосив, що Україна стоїть на першій лінії боротьби із Російською імперією, тому повинна співпрацювати з Альянсом у всіх сферах діяльності, починаючи від військового планування, передачі навичок, командування, контролю, комунікації. «Обладнання і техніка – це дуже важливо, але я ставлю на спроможність воювати разом із нашими союзниками. Мати цю взаємозамінність, можливість та спроможність воювати разом - важливо ще до того часу, як ми станемо членами НАТО», - наголосив він.

Ще одним здобутком на свій посаді Таран вважає реформу військової освіти.

«З вересня 2021 року військові навчальні зклади розпочали підготовку слухачів за новими освітніми програмами з використанням оновленої доктринальної бази на основі методичних підходів держав-членів НАТО. А у найближчій перспективі має бути трансформована систему військової освіти, щоб привести її у відповідність до принципів та підходів, які прийняті в Альянсі. Для цього необхідно передбачити підготовку викладачів, спроможних виховувати майбутніх лідерів за оновленими освітніми програмами», - заявив він.

Читайте також: Оборонна співпраця: Таран розповів, про що домовились з главою Пентагону

Колишній міністр нагадав, що на заміну Воєнної доктрини України вперше розроблена Стратегія воєнної безпеки, яка ґрунтується на положеннях Стратегії національної безпеки України. На нових засадах за активної участі іноземних радників розроблено Стратегічний оборонний бюлетень України. Вперше в історії незалежної України затверджено План оборони держави.

Таран, інформуючи про підсумки роботи, висловив сподівання, що не залишаться непоміченими революційне зближення зі США та підписання унікальних двосторонніх стратегічних угод, запровадження служби у військовому резерві, призначення першої жінки-командувача, створення законодавчого підґрунтя для розгортання кібервійськ.

«Зроблено немало, на прорахунки та помилки вкажуть опоненти», - відзначив колишній очільник оборонного відомства.

Він подякував всім солдатам, сержантам, офіцерам, генералам, державним службовцям та працівникам Збройних Сил за відданість, самопожертву, патріотизм та мужність.

Читайте також: Під сервісний центр Bayraktar в Україні вже оформлюють землю – Таран

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні в середу, 3 листопада, звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони України. Відповідне рішення підтримали 341 народний депутат.

Як повідомлялося, міністр оборони Андрій Таран 2 листопада 2021 року подав до Апарату Верховної Ради заяву про відставку. Таран очолював Міністерство оборони України з 4 березня 2020 року.

1 листопада віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков подав до Апарату ВР заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Того ж дня члени "Слуги народу" на засіданні фракції вирішили делегувати на цю посаду народного депутата Ірину Верещук. Вони також підтримали рішення Президента Володимира Зеленського щодо висунення кандидатури Резнікова на посаду міністра оборони замість Андрія Тарана.

Рада планує призначити Резнікова на посаду міністра оборони, а Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 4 листопада.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-