Під сервісний центр Bayraktar в Україні вже оформлюють землю – Таран

Під сервісний центр Bayraktar в Україні вже оформлюють землю – Таран

Укрінформ
Найближчим часом в Україні розпочнеться будівництво сервісного центру турецької компанії Bayraktar для обслуговування, ремонту та модернізації безпілотних літальних апаратів компанії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу в рамках спеціалізованої виставки “Цифрове майбутнє армії” повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

"Планується збудувати за рахунок компанії Bayraktar у нас в Україні сервісний центр для обслуговування "Байрактарів", для навчання, для їх ремонту, вже почалися роботи. Поки що у нас ідуть бюрократичні процедури щодо оформлення землі, на якій будуватимуть цей сервісний центр. Землю ми не передаємо Bayraktar, вона залишається нашою українською власністю, входить до земель оборони, а сервісний центр будується за кошти Bayraktar", - повідомив Таран.

Відповідаючи на запитання, коли розпочнеться безпосередньо процес будівництва, міністр зазначив: "Я сподіваюся, що найближчим часом. Можливо, навіть наступного місяця".

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та турецькою компанією Bayraktar Savunma.

Згідно з документом, Bayraktar побудує на землях поблизу Василькова, що належать Міноборони, центр з обслуговування, поточного ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів компанії. Також у центрі здійснюватиметься навчання й підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Як планується, згодом в Україні буде споруджено та працюватиме низка таких центрів.

Читайте також: Українські військові у Туреччині вчаться керувати безпілотниками Bayraktar

7 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу за результатами переговорів з главою МЗС Туреччини Мавлютом Чавушоглу заявив, що в Україні усунуто всі перешкоди для виробництва турецьких ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-