Парламентська асамблея ОБСЄ розпочинає осінню сесію в онлайн-форматі

Парламентська асамблея ОБСЄ розпочинає осінню сесію в онлайн-форматі

Укрінформ
Сьогодні розпочинається осіннє засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ, яке триватиме два дні.

Як передає кореспондент Укрінформу, сотні парламентаріїв, у т.ч. з України, обговорять актуальні виклики безпеці в регіоні ОБСЄ.

Через пандемію коронавірусу члени ПА ОБСЄ та запрошені гості не зможуть зібратися фізично, а братимуть участь в осінньому засіданні з допомогою Zoom.

Розпочнеться 19-та осіння сесія 3 листопада о 14.00 (за центральноєвропейський часом) засіданням постійного комітету, на якому виступлять, зокрема, голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт та генсек ПА ОБСЄ Роберто Монтелла. Також відбудеться огляд діяльності ПА ОБСЄ та поточних політичних питань.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала майже 760 порушень перемир’я на сході України

У четвер, 4 листопада, пройде засідання Середземноморського форуму ПА ОБСЄ та парламентська конференція "Поточні виклики безпеки: ситуація в Афганістані".

Як відомо, Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі є міжнародною парламентською організацією, створеною Паризьким самітом ОБСЄ 1990 року. Ця організація сприяє міжпарламентському діалогу з метою досягнення всебічної безпеки в державах учасницях ОБСЄ. Штаб-квартира ПА ОБСЄ знаходиться в м.Копенгаген (Данія).

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 312 порушень «тиші»

Парламентська асамблея збирається тричі на рік: на щорічну сесію, а також на осінні і зимові засідання. Порядок денний кожної щорічної сесії включає розгляд доповідей трьох загальних комітетів і схвалення проєктів їх резолюцій, що носять рекомендаційний характер. На зимових засіданнях розглядаються доповіді Ради міністрів ОБСЄ і старших посадових осіб ОБСЄ, а також проводиться оцінка діяльності цієї міжнародної організації. У ході осінніх засідань зазвичай проводиться Середземноморська конференція ОБСЄ.

Щорічні сесії та осінні засідання проводяться в одній з держав-членів за принципом ротації, зимові засідання – зазвичай у Відні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-