Зеленський обговорив з еміром Катару постачання скрапленого газу в Україну

Зеленський обговорив з еміром Катару постачання скрапленого газу в Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з еміром Держави Катар Тамімом бін Хамадом Аль Тані питання активізації двосторонньої торговельно-економічної співпраці та умови постачання катарського скрапленого газу.

Зустріч відбулася на полях Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго (Велика Британія), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави України.

«Одним з головних наших спільних завдань є активізація торговельно-економічної співпраці», – зазначив Зеленський.

За даними ОП, співрозмовники обговорили можливість активізації двосторонньої торгівлі, а також механізми реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту Президента до Катару у квітні 2021 року, зокрема в продовольчій та інвестиційній сферах.

Читайте також: Qatar Airways відкриває прямі рейси з Одеси до Катару

Також зазначається, що окрему увагу під час зустрічі було приділено питанню розвитку військово-технічного співробітництва між країнами.

Крім того, в Офісі глави держави розповіли, що співрозмовники обговорили можливість та умови постачання до України катарського скрапленого газу.

Зеленський подякував катарській стороні за допомогу в евакуації громадян України з території Афганістану та наголосив на важливості подальшої співпраці в цьому напрямку.

Президент поновив запрошення еміру Катару відвідати Україну з візитом.

Читайте також: Шейх Катару оцінив прогрес України у цифровізації

Як повідомлялося, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада.

Саміт у Глазго проходить із запізненням на рік через пандемію коронавірусу. Шість років тому в Парижі близько 200 країн узгодили індивідуальні плани у боротьбі з глобальним потеплінням. Згідно з Паризьким пактом, країни мають переглядати свої попередні зобов'язання щодо скорочення викидів вуглецю кожні п'ять років, а потім оголошувати про плани зі ще більшого та швидшого скорочення.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-