У Швейцарії розповіли про перспективи повернення Україні активів Януковича

У Швейцарії розповіли про перспективи повернення Україні активів Януковича

Укрінформ
Швейцарія отримала позитивну відповідь від України щодо завершення судових процедур, необхідних для повернення заморожених активів колишнього президента Віктора Януковича.

Про це повідомив віцепрезидент та голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс на спільній із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми зауважили і сигналізували до України, що залишається три роки (допоки активи Януковича та його оточення залишатимуться замороженими у Швейцарії - ред.), але ми отримали позитивну відповідь у тому сенсі, що відбуваються необхідні судові процедури для того, щоб щойно юридична ситуація в судовій сфері зміниться, ці кошти повернулися до України”, - сказав Кассіс, зазначивши, що йдеться про суму в 70 мільйонів швейцарських франків.

Читайте також: З конфіскованих $1,5 мільярда Януковича 87% становила готівкаЄнін

Віцепрезидент додав, що обговорював це питання під час сьогоднішньої зустрічі з Кулебою та минулого року під час Міжнародної конференції з питань реформ в Україні у Вільнюсі.

Як повідомляв Укрінформ, активи колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення залишатимуться замороженими у Швейцарії ще три роки.

27-29 жовтня Кассіс перебуває в Україні з візитом для підготовки п'ятої Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-