Міжпарламентська рада Україна-НАТО: Корнієнко розповів про реформи у сфері оборони

Міжпарламентська рада Україна-НАТО: Корнієнко розповів про реформи у сфері оборони

Укрінформ
Парламент і уряд України продовжують низку реформ у сфері національної безпеки та оборони, щоб забезпечити просування до стандартів НАТО, і представники держав-членів Альянсу заявили про підтримку прагнень більшості українців щодо приєднання до НАТО.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на брифінгу в Одесі по завершенню сьогоднішнього засідання міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC), в якому взяли участь представники держав-членів Альянсу та країн-партнерів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Парламент і уряд України продовжують низку реформ у сфері національної безпеки та оборони, щоб забезпечити просування до стандартів НАТО. Йдеться про зміцнення матеріально-технічного забезпечення Збройних сил, в тому числі використання всебічної допомоги від держав-членів Альянсу, обміну інформацією з питань оборони та залучення радників країн НАТО задля успішного переведення армії на більш високі стандарти», - зазначив Корнієнко.

За його словами, заради просування до НАТО парламент також збільшує оборонний бюджет, який у наступному році сягне близько 6 відсотків загального бюджету країни. Більш того, якщо буде потреба, буде внесено зміни у сторону збільшення його, як було протягом останніх двох років.

Читайте також: Джапарова закликає Міжпарламентську асамблею НАТО сприяти деокупації Криму

«Ми будемо і в подальшому інформувати суспільство про кроки парламенту і уряду в цьому напрямку і вдячні учасникам засідання Міжпарламентської ради за висловлену підтримку волі українців щодо приєднання до НАТО», - наголосив Корнієнко.

Голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв акцентував, що під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі, і під час останньої сесії НАТО зазначалося, що представники країн-членів Альянсу абсолютно чітко усвідомлюють проблеми безпеки Чорноморського регіону. Про це було сказано у Ліссабонській резолюції: зараз відносини між НАТО і Російською Федерацією на найнижчому рівні з часів «холодної війни»… Разом з тим, НАТО керується двома підходами до РФ: держави-НАТО відкриті до діалогу і готові до протидії гібридним загрозам з боку Росії.

На думку Чернєва, це такі підходи будуть підтверджені на весняній сесії НАТО і відображені в концепції дій НАТО 2030.

Віцепрезидент ПА НАТО Аттіла Местерхазі підтвердив, що учасники засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі налаштовані на підтримку суверенітету України і будуть радити урядам своїх країн всебічно зміцнювати безпекову ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні, належно реагувати на порушення прав людини в окупованих районахта зміцнювати співробітництво держав-членів НАТО з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-