Зеленський залишається лідером президентського рейтингу

Зеленський залишається лідером президентського рейтингу

Опитування
Укрінформ
Якби президентські вибори відбувалися найближчим часом, то найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський - 17% усіх опитаних або 26% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова. 

Мають намір проголосувати за експрезидента, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка відповідно 9% і 14% опитаних, за співголову ОПЗЖ Юрія Бойка - відповідно 7% і 12%, за лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко - відповідно 7% і 10%, за ексголову Верховної Ради Дмитра Разумкова - відповідно 6% і 9%.

За народного депутата Євгена Мураєва проголосували б відповідно 4% і 6%, за лідера партії “Сила і честь” Ігоря Смешка - відповідно 3% і 5%, за експрем’єра Володимира Гройсмана — відповідно 2% і 3,5%, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - відповідно 2% і 3%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - відповідно 2% і 2%, за Сергія Притулу - відповідно 1,5% і 2%, за одного з лідерів “Свободи” Руслана Кошулинського - відповідно 1% і 2%, за мера Києва Володимира Кличка - відповідно 1% і 1%.

Водночас, за даними соціологів, порівняно з кінцем липня-початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка Зеленського (з 19,5% до 17% серед усіх опитаних). Порівняно з січнем 2021 року знизився і рівень електоральної підтримки Бойка (з 13% до 7% серед усіх опитаних), що частково може бути пов’язане з появою у списку кандидатів, який пропонувався респондентам, Мураєва.

Також порівняно з січнем 2021 року знизився рівень електоральної підтримки Порошенка (з 12% до 9% серед усіх опитаних).

Разом з тим порівняно з кінцем липня-початком серпня зріс рівень електоральної підтримки Разумкова (з 2% до 6% серед усіх опитаних).

Читайте також: Кого українці хочуть бачити Президентом – опитування КМІС

Рівень електоральної підтримки інших кандидатів з початку цього року не змінився на статистично значущому рівні.

Дослідження проводилося з 14 по 20 жовтня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-