Кого українці хочуть бачити Президентом – опитування КМІС

Кого українці хочуть бачити Президентом – опитування КМІС

Укрінформ
Чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 24,7% респондентів, якби президентські вибори відбувалися наступної неділі.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 15-18 жовтня.

Якби перший тур виборів Президента України відбувався наступної неділі, у разі участі у виборах Зеленський отримав би 19,1% серед усіх респондентів, що становить 24,7% серед тих, хто збирається голосувати та визначився з вибором.

На другому місці опинився експрезидент Петро Порошенко, за якого проголосували б 12,1% серед усіх респондентів і 15,6% серед тих, хто визначився з вибором.

Читайте також: Українці найменше схвалюють діяльність Ради, уряду та судів

На третьому місці – лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко з показниками, відповідно, 9,4% і 12,2%. Далі йдуть співголова парламентської фракції ОПЗЖ Юрій Бойко (7,3% і 9,4%), очільник партії "Сила і честь" Ігор Смешко (6% і 7,8%) та ексголова Верховної Ради Дмитро Разумков (5,5% і 7,1%).

Інші кандидати мають нижчу підтримку.

При цьому у вересні за Зеленського проголосували б 25,4% серед усіх респондентів і 33,3% серед тих, хто визначився з вибором.

За Порошенка минулого місяця проголосували б 12,8% серед усіх опитаних і 16,8% серед тих, хто визначився. Тимошенко тоді підтримували 7,8% та 10,3%, Бойка - 7,2% та 9,5%, Смешка - 6,6% та 8,7%.

Читайте також: Євроінтеграцію підтримують 56% українців, вступ до НАТО – 51%

Опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. У ньому взяли участь 1200 респондентів з усіх регіонів України (крім АР Крим) віком 18 років і старше.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-