Монастирський прокоментував підробку COVID-сертифіката ексдепутаткою Савченко

Монастирський прокоментував підробку COVID-сертифіката ексдепутаткою Савченко

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підтвердив, що підробний COVID-сертифікат в аеропорту «Бориспіль» було виявлено саме у колишнього народного депутата України Надії Савченко.

Про це Монастирський поінформував під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на питання народного депутата Олександра Бакумова, передає кореспондент Укрінформу.

«Можу сказати, що деякі з ваших колишніх колег, на жаль, також користуються такими сертифікатами. Сьогодні якраз була виявлена ситуація щодо підробного сертифіката в колишнього народного депутата пані Надії Савченко. Такі випадки правоохоронними органами будуть фіксуватися, і (на це – ред.) буде надзвичайно жорстка реакція в межах, визначених законом», - сказав Монастирський.

Читайте також: «Цех» на Харківщині наштампував сотні тисяч фейкових COVID-довідок та сертифікатів

За його словами, наразі по всій Україні працюють більше ніж 100 мобільних груп для моніторингу і виявлення підробних сертифікатів про вакцинацію, у тому числі їх перевірки.

Міністр нагадав, що станом на сьогодні правоохоронці розпочали понад 800 кримінальних проваджень щодо підроблених сертифікатів вакцинації.

Окремо він наголосив, що відповідальність несе не тільки особа, яка підробила сертифікат – лікар або представник туристичної агенції, який був посередником, - а й безпосередньо громадянин, який замовив і скористався таким сертифікатом.

«І правоохоронці, і прикордонники весь час працюють над цим і виявляють, і продовжують виявляти підробні сертифікати. На це (на підробку COVID-сертифікатів – ред.) буде однозначно жорстка реакція», - сказав Монастирський.

Як повідомлялося, працівники поліції вилучили підроблені COVID-сертифікати у колишньої народної депутатки Надії Савченко і її сестри, які намагалися з ними потрапити в Україну. Відкрито справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-