У двір будинку заступника глави ОП кинули «коктейль Молотова»

У двір будинку заступника глави ОП кинули «коктейль Молотова»

Укрінформ
У столиці правоохоронці затримали чоловіка, який кинув в будинок заступника керівника Офісу Президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції, коктейль Молотова, внаслідок події постраждалих осіб немає.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

«Сьогодні близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва, оперативники Нацполіції та СБУ затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинка заступника Голови Офісу Президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що фігурант - 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання родом із селища Косарі Кам’янского району Черкаскої області.

Читайте також: У Києві чоловік кинув у тролейбус «коктейль Молотова», постраждала пасажирка

Громадянин розповів поліції, що він на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи.

«З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер «Телеграм». Обіцяли заплатили 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: У Черкасах на подвір'я депутата міськради кинули «коктейль Молотова»

Наразі кіберполіція та інші оперативна служби працюють над встановленням особи замовника злочину та його мотивів. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Читайте також: В Офіс омбудсмена кинули «коктейль Молотова»

Фігурант затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

Як повідомлялося, 1 червня, у ОПУ поінформували, що було запроваджено посаду заступника керівника Офісу Президента, який сфокусується на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України, і що цю на той момент нову посаду обійматиме Ігор Жовква.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-