Штати звинуватили Росію у блокуванні прогресу в ТКГ

Штати звинуватили Росію у блокуванні прогресу в ТКГ

Укрінформ
Росія продовжує блокувати прогрес у реалізації безпекових заходів на переговорах у Тристоронній контактній групі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради цієї організації у Відні.

"Росія продовжує блокувати прогрес щодо безпекових заходів у рамках Тристоронньої контактної групи. Чому Росія не продемонструє, що піклується про людей, які живуть на підконтрольній їй території, і не виконає Додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, які рятують життя і нічого не коштують Росії?", - заявила вона.

Американська дипломатка також закликала Росію та очолювані нею сили "відкрити п’ять контрольних пунктів в’їзду-виїзду, які діяли до пандемії, а також пункти пропуску у Щасті та Золотому".

Читайте також: РФ офіційно визнала участь росіян у збройному конфлікті на сході - Україна в ТКГ

"Це не лише продемонструвало б політичну волю Росії дотримуватися своїх зобов’язань згідно з Мінськими угодами. Повторне відкриття пунктів пропуску матиме великий позитивний вплив на життя цивільного населення, яке прагне вільно пересуватися у своїй країні, Україні", - заявила представниця місії США при ОБСЄ.

Крім того, вона закликала Росію до переговорів у рамках ТКГ з розмінування територій.

"СММ може стежити за цим конфліктом, але не може його припинити – це може зробити тільки Росія. Ми закликаємо Росію припинити перешкоджати СММ і дозволити їй виконувати мандат місії та здійснювати моніторинг по всій території України, включаючи Крим", - заявила Кортні Острієн.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Блокуванням спостерігачів Росія продовжує політику «засліплення» місії

Як відомо, Росія вже тривалий час блокує будь-які змістовні переговори у робочій групі з безпеки ТКГ. Натомість російські збройні формування щодня продовжують порушувати режим припинення вогню на сході України.

Фото: twitter.com/USAmbOSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-