Комітет Ради отримав документи щодо відсторонення Третьякової від засідань – депутат

Комітет Ради отримав документи щодо відсторонення Третьякової від засідань – депутат

Укрінформ
Парламентський Комітет з питань Регламенту отримав документи для розгляду питання про відсторонення голови Комітету з питань соцполітики Галини Третьякової від п'яти засідань через її висловлювання щодо смерті народного депутата Антона Полякова.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова Регламентного комітету Сергій Кальченко.

«Відповідні документи надійшли 19 жовтня ввечері», - зазначив він.

Депутат зауважив, що члени комітету не встигли розглянути це питання на засіданні в середу.

Читайте також: «Слуги» не підтримують звільнення Третьякової з посади голови комітету – Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи «Партія «За майбутнє» заявили, що депутат від «Слуги народу» Галина Третьякова в партійному чаті «СН» прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: «На одного ворога менше». Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через ці висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко заявив, що члени політсили, до якої він належить, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім «Слуги народу», під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Як повідомлялося, уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою «Природна смерть».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-