Стефанчук закрив засідання Ради під час розгляду поправок до проєкту бюджету-2022

Стефанчук закрив засідання Ради під час розгляду поправок до проєкту бюджету-2022

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закрив пленарне засідання парламенту під час розгляду висновків і пропозицій до проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попрошу, щоб фракції і групи підготували перелік поправок, на яких вони будуть наполягати. Ми продовжимо завтра, а зараз пленарне засідання оголошую закритим", — сказав він.

"Попрошу, щоб фракції і групи підготували перелік поправок, на яких вони будуть наполягати. Ми продовжимо завтра, а зараз пленарне засідання оголошую закритим", — сказав він.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Так, парламентарії ухвалили в першому читанні проєкт постанови №6000-П "Про висновки та пропозиції до проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік". Водночас народні депутати не встигли ухвалити відповідний проєкт в цілому на пленарному засіданні 20 жовтня, оскільки члени всіх парламентських фракцій почали наполягати на своїх поправках.

Згідно з Регламентом ВР, розгляд проєкту закону про Держбюджет на наступний рік у першому читанні проводиться за процедурою повного обговорення. Під час обговорення слово для виступу надається представникам комітетів за заявами у паперовій формі, депутатських фракцій та груп, народним депутатам, представникам Кабінету Міністрів та Рахункової палати. Після завершення обговорення ставиться на голосування в першому читанні підготовлений Комітетом ВР з питань бюджету проєкт постанови ВР щодо висновків та пропозицій до законопроєкту про Державний бюджет України на наступний рік. Після ухвалення відповідного проєкту постанови в першому читанні ставляться на голосування ті включені до таблиці пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи пропозиції до проєкту закону про Держбюджет, на розгляді та голосуванні яких наполягає народний депутат.

Так, якщо Верховною Радою не ухвалено рішення на підтримку проєкту постанови Верховної Ради щодо висновків та пропозицій до проєкту закону про Державний бюджет України на наступний рік за основу, проводиться постатейне голосування таких висновків та пропозицій, а також тих включених до таблиці пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи пропозицій до проєкту закону про Держбюджет України, на розгляді та голосуванні яких наполягає народний депутат. У разі, якщо під час голосування були підтримані пропозиції, які призвели до змін висновків та пропозицій до проєкту закону про Державний бюджет України на наступний рік, підготовлених профільним комітетом, ВР може перенести на визначений строк (не більш як на два дні) голосування в цілому проєкту постанови щодо висновків та пропозицій.

Проєкт закону про Державний бюджет України на наступний рік вважається ухваленим у першому читанні, якщо на підтримку під час голосування в цілому проєкту постанови ВР щодо висновків та пропозицій до законопроєкту Держбюджет на наступний рік проголосувала більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. Схвалені Радою висновки та пропозиції набувають статусу Бюджетних висновків Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради 20 жовтня розпочали розгляд проєкту закону №6000 "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-