«Слуга» Жупанин підтвердив, що є одним із кандидатів на посаду міністра екології

«Слуга» Жупанин підтвердив, що є одним із кандидатів на посаду міністра екології

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Жупанин підтвердив, що він є одним із кандидатів, якого можуть призначити на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів замість Романа Абрамовського, який написав заяву про відставку.

Про це Жупанин сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради в середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити наступне: зі мною мав розмову Давид Георгійович Арахамія, і ми мали окрему розмову з Прем'єр-міністром України, чи бачить Прем'єр-міністр мене у складі свої команди. Ось що було і що є станом на сьогодні. Чи можу я сказати, що я є кандидатом (на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів - ред.)? Враховуючи, що були такі розмови з керівником найбільшої фракції в парламенті, враховуючи, що була розмови з Прем'єр-міністром, - скоріше за все так, ніж ні", - зазначив депутат.

Водночас Жупанин зауважив, що не мав відповідних розмов з представниками Офісу Президента.

Читайте також: Міністр екології написав заяву на звільнення за власним бажанням – Арахамія

"Тому якщо мене, напевно, бажають бачити в цьому кріслі, скоріше за все, було б логічно, щоб зі мною провів співбесіду або заступник голови Офісу Президента, або голова ОП, або, можливо, навіть Президент України. Поки що такого не було", - сказав він.

Депутат додав, що для нього важливо, щоб його кандидатуру на посаду міністра схвалив Президент.

Жупанин зазначив, що зі ЗМІ дізнався про те, що його ймовірними конкурентами в боротьбі за посаду міністра можуть бути чинний голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, а також колишній голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

Читайте також: Рада може звільнити Абрамовського з посади міністра екології у четвер - Кравчук

Депутат допустив, що голосування за призначення нового міністра можливе на наступному пленарному тижні.

Як повідомлялося, напередодні до Апарату Верховної Ради надійшла офіційна заява Романа Абрамовського про відставку з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

Фото: Слуга народу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-